Plati sigure
Transport rapid si sigur
Suport din partea expertilor
Magneti clasici, durabili si rezistenti la temperaturi inalte!
Magnetii din ferita mai sunt numiti si magneti ceramici. Acestia reprezinta magnetii clasici, negri, pe care i-am folosit toti in copilarie.
Magnetii din ferite sunt compusi din oxid de fier si bariu (BaFe) sau strontiu (SrFe). Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu s...
Magneti clasici, durabili si rezistenti la temperaturi inalte!
Magnetii din ferita mai sunt numiti si magneti ceramici. Acestia reprezinta magnetii clasici, negri, pe care i-am folosit toti in copilarie.
Magnetii din ferite sunt compusi din oxid de fier si bariu (BaFe) sau strontiu (SrFe). Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu se corodeaza. Rezista si la actiunea unor agenti chimici. Magnetii din ferita sunt caracterizati prin valoarea relativ mare a fortei coercitive si a temperaturii de lucru destul de mari (250 °C).
In functie de metoda prin care au fost produsi, magnetii din ferita pot fi magneti ferita izotropi (mai slabi) si magneti ferita anizotropi (mai puternici).
Magnetii ferita izotropi sunt fabricati prin asa numita metoda uscata - prin presare - fiind apoi magnetizati in camp magnetic puternic. Un mare avantaj al acestei metode de fabricatie este posibilitatea de a magnetiza magnetii ferita in diverse sensuri, in functie de cerintele aplicatiei. Acesti magneti ferita dispun de caracteristici magnetice aproximativ egale la poli.
Magnetii ferita anizotropi sunt fabricati prin asa numita metoda umeda - prin injectare intr-o forma de fabricatie sub influenta campului magnetic puternic. Magnetizarea ulterioara este posibila numai in sensul stabilit in momentul fabricarii lor.
Magnetii ferita au o gama larga de utilizari: generatoare eoliene de curent, fixarea anumitor obiecte pe suprafete metalice sau alti magneti, jucarii, motoare, magneti industriali de sustinere, difuzoare, sisteme de separare sau filtrare in industria alimentara, obiecte decorative.
Fata de magnetii din neodim (NdFeB), forta de atractie a magnetilor din ferita este mult mai slaba. Pe de alta parte, magnetii din ferita sunt mai ieftini, potriviti pentru utilizarea in exterior (rezista la rugina) si rezista la temperaturi de pana la 250 grade Celsius. Daca dimensiunea si volumul sunt mai putin importante decat pretul, magnetii din ferita pot fi o buna alternativa fata de magnetii neodim.
LessMagneti ferita cu intrebuintari multiple, de la magneti de frigider, magneti pentru diverse obiecte decorative, pana la magneti cu uz industrial pentru colectat span si alte deseuri metalice in ateliere de productie.
Daca doresti un magnet ieftin, care sa reziste la temperaturi inalte (250 grade Celsius) si nu foarte puternic iti recomandam un magnet clasic din ferita. Altfel, daca doresti un magnet super puternic si care rezista pana la 80 / 120 grade Celsius iti recomandam un magnet neodim sau un magnet neodim oala.
Magnetii din ferita tip disc au polii pe suprafetele circulare plate (magnetizare axiala).
Magnetii copilariei: orice copil s-a jucat la un moment dat cu un magnet din ferita tip bara cu care a magnetizat pilitura de fier sub forma campurilor magnetice! Acum in varianta pentru oameni mari si aplicatii serioase!
Forta maxima a acestui tip de magneti este de 4,1 kg!
Magnetii din ferita tip bloc au polii pe cele doua suprafete mari.
Trebuie sa dezmembrez o boxa pentru un magnet ferita inel? Nu, iti oferim noi o gama larga de astfel de magneti cu diferite dimensiuni si puteri!
Acesti magneti sunt oferiti in variante cu diametre exterioare intre 40 si 100 mm, diametre interioare intre 22 si 60 mm si forte de atractie intre 2,7 kg si 16 kg! Aveti de unde sa il alegeti pe cel potrivit!
Magnetii din ferita tip inel au polii pe suprafetele circulare plate (magnetizare axiala).
Magnet ferita disc, diametru 30 mm, putere 900 g
Magnet ferita disc, diametru 30 mm, putere 900 g
Magnet ferita disc, diametru 30 mm, putere 900 g
Magnet ferita bloc, 40x20x10 mm, putere 2,5 kg
Magnet ferita bloc, 60x30x10 mm, putere 4,1 kg
Loading...
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.