Magneti 

Il y a 534 produits.
 • Magneti neodim

  Cei mai puternici si cei mai compacti magneti! Testeaza-i si te vei convinge!

 • Magneti neodim - oala

  Magnet neodim oala inseamna de fapt un magnet neodim incastrat intr-o carcasa de fier. Carcasa poate fi din fier sau alt metal, plastic, cauciuc sau alte materiale. Magnetii incastrati sunt din neodim.

  Amplasarea magnetului in carcasa de otel are ca rezultat amplificarea fortei de prindere a magnetului oala.

 • Magneti ferita

  Magneti clasici, durabili si rezistenti la temperaturi inalte!

  Magnetii din ferita mai sunt numiti si magneti ceramici. Acestia reprezinta magnetii clasici, negri, pe care i-am folosit toti in copilarie.

  Magnetii din ferite sunt compusi din oxid de fier si bariu (BaFe) sau strontiu (SrFe). Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu se corodeaza. Rezista si la actiunea unor agenti chimici. Magnetii din ferita sunt caracterizati prin valoarea relativ mare a fortei coercitive si a temperaturii de lucru destul de mari (250 °C).

  In functie de metoda prin care au fost produsi, magnetii din ferita pot fi magneti ferita izotropi (mai slabi) si magneti ferita anizotropi (mai puternici).

  Magnetii ferita izotropi sunt fabricati prin asa numita metoda uscata - prin presare - fiind apoi magnetizati in camp magnetic puternic. Un mare avantaj al acestei metode de fabricatie este posibilitatea de a magnetiza magnetii ferita in diverse sensuri, in functie de cerintele aplicatiei. Acesti magneti ferita dispun de caracteristici magnetice aproximativ egale la poli.

  Magnetii ferita anizotropi sunt fabricati prin asa numita metoda umeda - prin injectare intr-o forma de fabricatie sub influenta campului magnetic puternic. Magnetizarea ulterioara este posibila numai in sensul stabilit in momentul fabricarii lor.

  Posibilitati de utilizare ale magnetilor din ferite

  Magnetii ferita au o gama larga de utilizari: generatoare eoliene de curent, fixarea anumitor obiecte pe suprafete metalice sau alti magneti, jucarii, motoare, magneti industriali de sustinere, difuzoare, sisteme de separare sau filtrare in industria alimentara, obiecte decorative.

  Magneti ferita sau neodim?

  Fata de magnetii din neodim (NdFeB), forta de atractie a magnetilor din ferita este mult mai slaba. Pe de alta parte, magnetii din ferita sunt mai ieftini, potriviti pentru utilizarea in exterior (rezista la rugina) si rezista la temperaturi de pana la 250 grade Celsius. Daca dimensiunea si volumul sunt mai putin importante decat pretul, magnetii din ferita pot fi o buna alternativa fata de magnetii neodim.

 • Magneti Ferita Oala (pentru prindere)
 • Magneti AlNiCo (aluminiu, nichel, cobalt)
 • Magneti Samariu-Cobalt

  Similar, așa cum sunt preferați la ora actuală magneții de neodim (magneți NdFeB), se încadrează în cei mai puternici magneți și magneții de samariu (SmCo). Forța lor este aproape comparabilă cu forța magneților de neodim. Față de magneți de neodim au însă un avantaj distinct și anume rezistența termică. Aceasta poate fi chiar până la 300 °C (la cei de neodim este maxim până la 200 °C).

  Un alt mare avantaj al acestor magneți este rezistența lor la coroziune fără aplicarea tratamentului de suprafață - deci magneții SmCo se livrează fără tratament de suprafață.

  În funcție de raportul elementelor principale prezente în conținutul acestor magneți, Samariu - Sm și Cobalt - Co.

 • Magneti decorativi
 • Magneti de birou

  Magnet-expert.ro va ofera si magneti neodim deosebit de practici pentru birou, de diverse forme si dimensiuni.

  Cu acesti magneti puteti fixa pe o tabla magnetica notite de birou, grafice, programe, prezentari si multe alte materiale.

  Datorita utilizarii magnetului, materialele fixate nu se gauresc la colturi si in acelasi timp sunt fixate ferm, eliberand spatiul de pe birou si fiind in acelasi timp vizibile!

  Magnetii de birou sunt potriviti atat pentru fixarea pe o tabla magnetica cat si pentru fixarea pe un fiset sau alt suport metalic.

  Magnetii foarte puternici pentru birotica sunt incorporati intr-un invelis din otel sau plastic. Pe o tabla magnetica de perete pot tine pana la 25 sau chiar 50 de foi de hartie de formatul A4. Se potrivesc de ex. pentru prinderea desenelor de mari formate.

  De asemenea, pentru fixari ale unor obiecte de putere mai mare (ex. o carte groasa fixata pe whiteboard) va recomandam magneti neodim.

 • Seturi de magneti

  Cauti un magnet si nu stii care este cel mai potrivit pentru tine?

  Comanda acum un set de magneti! Astfel vei putea testa cativa dintre magnetii nostri neodim cei mai puternici si mai vanduti!

  In plus, vei avea parte de zile intregi de experimente interesante cu magneti si fenomene magnetice, potrivite pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii sau pentru lucruri serioase!

  Si daca te intereseaza mai multi magneti dintr-un anumit tip, nici o problema! Comanda, si noi iti vom aduce magnetii de care ai nevoie intr-un timp scurt si la un pret competitiv!


  Spor la experimentat sau construit!

 • Magneti in experimente si scoala

  Magnetii pentru experimente si scoala reprezinta o categorie speciala pentru magnet-expert.ro. Probabil va intrebati de ce.

  Deoarece acesti magneti didactici au lipsit o lunga perioada de timp de pe piata romaneasca. Deoarece am invatat fizica din carti, pe baze teoretice, insa ne-a lipsit enorm partea de experimente, de fizica aplicata. Si pentru ca am fi putut intelege mai usor, ne-ar fi atras mai mult aceste principii fizice daca am fi putut experimenta cu magnetii didactici in scoala, si nu numai.

 • Produse magnetice
 • Magneti ruminali
Showing 1 - 20 of 534 items

Magneti

Sort by:

Magnetizare
Putere (kg)
Temperatura maxima de lucru (°C)
Varsta

Information

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.