Grafit Pirolitic & Bismut 

Exista 4 produse.

Grafit Pirolitic & Bismut

Grafitul este un mineral răspândit în natură ce face parte din categoria nemetalelor, fiind după diamant un element stabil datorită structurii simetrice de C60 cu o compoziție chimică de Carbon pur cristalizând hexagonal, rar romboedric sau fiind sub formă amorfă. Grafitul are în structură cristale opace de culoare neag...

Grafit Pirolitic & Bismut

Grafitul este un mineral răspândit în natură ce face parte din categoria nemetalelor, fiind după diamant un element stabil datorită structurii simetrice de C60 cu o compoziție chimică de Carbon pur cristalizând hexagonal, rar romboedric sau fiind sub formă amorfă. Grafitul are în structură cristale opace de culoare neagră, hexagonale, formă tabulară, solzoasă, sau bare.

Grafitul pirolitic este un material similar cu grafitul, dar care nu se gaseste in natura fiind facut de om. In general se fabrica prin incalzirea unui hidrocarbon intr-un cuptor cu vid, aproape de temperatura lui de descompunere, permitand grafitului sa se cristalizeze. Rezultatul este un produs ultra-pur care este teoretic aproape de densitatea anizotropica. Materialul este cultivat pe un substrat dandu-I o compozitie stratificata.

Putine materiale pot fi facute pentru a levita magnetic stabil deasupra campului magnetic a unui magnet permanent. Desi repulsia magnetica este evidenta si usor obtinuta intre oricare doi magneti, forma campului duce la impingerea in lateral a magnetului de deasupra, facand imposibila o levitatie stabila pentru obiectele magnetice. Cu toate acestea, materiale diamagnetice pot levita deasupra magnetilor puternici. Grafitul pirolitic este magnetic bipolar.

Specificatii:

Aplicatie: Levitatie magnetica

Compozitie chimica: Grafit

Caracteristici principale :

* densitate mare, suprafata densa, fara vapori, usor de prelucrat;
* proprietati termice, electrice, magnetice si mecanice cu o anizotropie inalta;
* puritate inalta, continut total de impuritati < 2ppm, etanseitate mare a aerului;
* temperaturi inalte, puterea creste odata cu cresterea temperaturii, intensitatea atinge valoarea maxima la 2750°C, iar pentru sublimare la 3600°C;
* modulul de elasticitate scazut, conductivitate termica mare, coeficient termal de largire mic, rezistenta buna la socurile termice;
* stabilitate chimica buna, rezistenta la acid, alcaliu, sare si agenti organici;
* la temperaturi inalte nu se simte nici un miros de gaz, mentineti temperatura furnalului la 10-7mmhg la peste 1800 °C.

Aplicatii:

* duze de rachete;
* topirea metalului de inalta puritate;
* porti electronice de mare putere;
* perii electronice folosite in regulatorul de tensiune;
* industria semiconductoare pentru incalzirea straturilor de grafit;
* absortia atomica a stratului unui tun in analiza instrumentelor.

Mai putin
Mai mult
Arata 1 - 4 din 4 produse
Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.