Magneti 

Exista 498 produse.
 • Magneti neodim

  Cei mai puternici si cei mai compacti magneti! Testeaza-i si te vei convinge!

 • Magneti neodim - oala (pentru prindere)

  Magnet neodim oala inseamna de fapt un magnet neodim (NdFeB sau neodymium) incastrat intr-o carcasa protectoare. Carcasa poate fi din fier sau alt metal, plastic, cauciuc sau alte materiale. Magnetii incastrati tip oala pot fi din neodim (neodymium sau NdFeB) sau ferita.

  Amplasarea magnetului in carcasa de otel are ca rezultat amplificarea fortei de prindere a magnetului tip oala. Astfel, in cazul standard un pol este ecranat (campul polului este inchis de carcasa de metal) si se manifesta mai puternic doar pe o singura latura, cea descoperita.

  Carcasa are si un rol protector, deoarece magnetii sunt in general sensibili la lovituri cu alte materiale, inclusiv cu alti magneti. De asemenea, carcasa poate fi prevazuta cu gaura de prindere (holsurub cu cap inecat sau cilindric), cu filet interior sau exterior, cu carlig sau inel, existand o mare varietate de magneti tip oala in functie de domeniul de aplicabilitate. Carcasele sunt in mod standard acoperite cu zinc inoxidabil sau, in anumite cazuri, cu vopsea alba.

  In general magnetii dintr-o anumita serie sunt produsi toti cu acelasi pol pe fata libera, deci nu se atrag direct unul pe altul (nu sunt perechi). Daca se doreste livrarea de perechi acest lucru se face la comanda speciala.

  In magazinul nostru gasiti magneti tip oala cu putere variabila, intre 1,3 kg si 130 kg forta de atractie. La comanda, se pot realiza magneti oala cu caracteristici speciale.

  Gama de aplicatii a magnetului neodim oala este deosebit de variata:

  • industrial: magneti in sisteme de fixare in containere de lucru pe timpul transportului, preluarea de obiecte metalice de la distanta, manipulare constructii metalice, adunare deseuri de fier etc.
  • comercial si promovare/marketing: magneti pentru expunere de obiecte in vitrine prin diverse sisteme magnetice de agatare, chei magnetice de deblocare diverse dispozitive (ex. dispensere de hartie sau sertare), sisteme magnetice de expunere pe verticala in showroom-uri 
  • rezidential: magneti pentru prinderea de unelte, scule, obiecte grele (ex. bicicleta) pe suprafete de metal verticale sau orizontale (grinzi), sisteme de mascare (contratreapta, spatii depozitare)
  • generatoare pe curent - deoarece pot fi fixati usor in diverse forme, atat pe stator cat si pe rotor
  • alte aplicatii: magneti pentru vanatoare de fier vechi in lacuri, balti, cautare de comori in nisip, cautare de meteoriti in desert (1 gram se vinde cu 50-100 USD)
 • Magneti ferita

  Magneti clasici, durabili si rezistenti la temperaturi inalte!

  Magnetii din ferita mai sunt numiti si magneti ceramici. Acestia reprezinta magnetii clasici, negri, pe care i-am folosit toti in copilarie.

  Magnetii din ferite sunt compusi din oxid de fier si bariu (BaFe) sau strontiu (SrFe). Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu se corodeaza. Rezista si la actiunea unor agenti chimici. Magnetii din ferita sunt caracterizati prin valoarea relativ mare a fortei coercitive si a temperaturii de lucru destul de mari (250 °C).

  In functie de metoda prin care au fost produsi, magnetii din ferita pot fi magneti ferita izotropi (mai slabi) si magneti ferita anizotropi (mai puternici).

  Magnetii ferita izotropi sunt fabricati prin asa numita metoda uscata - prin presare - fiind apoi magnetizati in camp magnetic puternic. Un mare avantaj al acestei metode de fabricatie este posibilitatea de a magnetiza magnetii ferita in diverse sensuri, in functie de cerintele aplicatiei. Acesti magneti ferita dispun de caracteristici magnetice aproximativ egale la poli.

  Magnetii ferita anizotropi sunt fabricati prin asa numita metoda umeda - prin injectare intr-o forma de fabricatie sub influenta campului magnetic puternic. Magnetizarea ulterioara este posibila numai in sensul stabilit in momentul fabricarii lor.

  Posibilitati de utilizare ale magnetilor din ferite

  Magnetii ferita au o gama larga de utilizari: generatoare eoliene de curent, fixarea anumitor obiecte pe suprafete metalice sau alti magneti, jucarii, motoare, magneti industriali de sustinere, difuzoare, sisteme de separare sau filtrare in industria alimentara, obiecte decorative.

  Magneti ferita sau neodim?

  Fata de magnetii din neodim (NdFeB), forta de atractie a magnetilor din ferita este mult mai slaba. Pe de alta parte, magnetii din ferita sunt mai ieftini, potriviti pentru utilizarea in exterior (rezista la rugina) si rezista la temperaturi de pana la 250 grade Celsius. Daca dimensiunea si volumul sunt mai putin importante decat pretul, magnetii din ferita pot fi o buna alternativa fata de magnetii neodim.

 • Magneti Ferita Oala (pentru prindere)
 • Magneti AlNiCo (aluminiu, nichel, cobalt)

  Magnetii AlNiCo (Aluminiu Nichel Cobalt) arata o stabilitate excelenta la temperatura si o inalta inductie reziduala (Br). Magnetii AlNiCo sunt in principal compusi din fier, cobalt, aluminiu si nichel cu urme din alte elemente utilizate sa creeze proprietatile magnetice si mecanice ale aliajului. Aliajul pentru magnetul AlNiCo este o tehnologie matura si este fabricata prin turnare si sinterizare.

  Magnetii AlNiCo au o forta coercitiva (Hc) redusa care rezulta in faptul ca acest aliaj este usor de demagnetizat. Variantele comerciale disponibile ale magnetului AlNiCo cer o lunga lungime magnetica relativa la sectiunile transversale ale polilor. Pentru a preveni aceasta necesitate, magnetii AlNiCo sunt in general utilizati in conjunctie cu materiale cu permeabilitate inalta care actioneaza ca un drum de intoarcere. Sunt calitati ale magnetilor AlNiCo care au o forta coercitiva mai mare, si, apoi, arata grade mai inalte de rezistenta la demagnetizare, dar costul creste si caracteristicile mecanice scad cu cresterea calitatii. Magnetii AlNiCo au o mica energie produsa (BHmax) cand sunt comparati cu magnetii din aliaje din pamanturi rare, chiar daca inductile reziduale (Br) ale lor sunt comparabile. In multe aplicatii, AlNiCo este acum inlocuit cu magneti mai mici din pamanturi rare.

  Magnetii AlNiCo ofera cele mai bune caracteristici de temperatura fata de orice alt tip de magnet. Magnetii AlNiCo pot fi folositi in mod continuu in aplicatii in cazul in care pot fi asteptate temperaturi extreme de pana la 930 grade F (500 grade C). Temperaturi peste 1000 grade F vor duce la schimbari metalurgice permanente, care pot fi recuperate numai prin tratament termic.

  Materialul magnetilor AlNiCo este foarte dur si friabil. In medie, duritatea materialului este de 45 Rc si ca urmare masinile-unelte conventionale si cele de taiat clasic sunt inadecvate. Slefuirea abraziva si masinile de descarcare electrostatice (EDM) sunt mijloacele tipice de fabricatie pentru acest aliaj magnet. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiunile de fabricatie si de curatare sunt finalizate magnetul este apoi magnetizat pana la saturatie.

  Magnetii AlNiCo comercializati de Hobber.ro sunt de obicei cei cu scopuri experimentale si didactice. La cerere, putem oferi si magneti AlNiCo de alte forme si dimensiuni.

 • Magneti Samariu-Cobalt

  Similar, așa cum sunt preferați la ora actuală magneții de neodim (magneți NdFeB), se încadrează în cei mai puternici magneți și magneții de samariu (SmCo). Forța lor este aproape comparabilă cu forța magneților de neodim. Față de magneți de neodim au însă un avantaj distinct și anume rezistența termică. Aceasta poate fi chiar până la 300 °C (la cei de neodim este maxim până la 200 °C).

  Un alt mare avantaj al acestor magneți este rezistența lor la coroziune fără aplicarea tratamentului de suprafață - deci magneții SmCo se livrează fără tratament de suprafață.

  În funcție de raportul elementelor principale prezente în conținutul acestor magneți, Samariu - Sm și Cobalt - Co.

 • Magneti decorativi

  Magneti decorativi cu Romania sau magneti decorativi cu citate motivationale, ideali pentru a  fi daruiti si pentru a inveseli orice persoana. Magnetii decorativi se pot atasa pe frigider sau pe orice suprafata metalica.

 • Magneti de birou

  Magnet-expert.ro va ofera si magneti neodim deosebit de practici pentru birou, de diverse forme si dimensiuni.

  Cu acesti magneti puteti fixa pe o tabla magnetica notite de birou, grafice, programe, prezentari si multe alte materiale.

  Datorita utilizarii magnetului, materialele fixate nu se gauresc la colturi si in acelasi timp sunt fixate ferm, eliberand spatiul de pe birou si fiind in acelasi timp vizibile!

  Magnetii de birou sunt potriviti atat pentru fixarea pe o tabla magnetica cat si pentru fixarea pe un fiset sau alt suport metalic.

  Magnetii foarte puternici pentru birotica sunt incorporati intr-un invelis din otel sau plastic. Pe o tabla magnetica de perete pot tine pana la 25 sau chiar 50 de foi de hartie de formatul A4. Se potrivesc de ex. pentru prinderea desenelor de mari formate.

  De asemenea, pentru fixari ale unor obiecte de putere mai mare (ex. o carte groasa fixata pe whiteboard) va recomandam magneti neodim.

 • Seturi de magneti

  Cauti un magnet si nu stii care este cel mai potrivit pentru tine?

  Comanda acum un set de magneti! Astfel vei putea testa cativa dintre magnetii nostri neodim cei mai puternici si mai vanduti!

  In plus, vei avea parte de zile intregi de experimente interesante cu magneti si fenomene magnetice, potrivite pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii sau pentru lucruri serioase!

  Si daca te intereseaza mai multi magneti dintr-un anumit tip, nici o problema! Comanda, si noi iti vom aduce magnetii de care ai nevoie intr-un timp scurt si la un pret competitiv!


  Spor la experimentat sau construit!

 • Magneti in experimente si scoala

  Magnetii pentru experimente si scoala reprezinta o categorie speciala pentru magnet-expert.ro. Probabil va intrebati de ce.

  Deoarece acesti magneti didactici au lipsit o lunga perioada de timp de pe piata romaneasca. Deoarece am invatat fizica din carti, pe baze teoretice, insa ne-a lipsit enorm partea de experimente, de fizica aplicata. Si pentru ca am fi putut intelege mai usor, ne-ar fi atras mai mult aceste principii fizice daca am fi putut experimenta cu magnetii didactici in scoala, si nu numai.

 • Produse magnetice
 • Magneti ruminali

  Magneti ruminali pentru preventia reticulo-pericarditei traumatice prin ingestia (inghitirea) de corpi straini metalici (sarme, cuie, etc.).

Arata 1 - 20 din 498 produse

Magneti

Sorteaza dupa:

Tip Magnetizare
Putere (kg)
Temperatura maxima de lucru (°C)
Varsta

Information

Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.