Magneti AlNiCo (aluminiu, nichel, cobalt) 

Exista 2 produse.

Magnetii AlNiCo (Aluminiu Nichel Cobalt) arata o stabilitate excelenta la temperatura si o inalta inductie reziduala (Br). Magnetii AlNiCo sunt in principal compusi din fier, cobalt, aluminiu si nichel cu urme din alte elemente utilizate sa creeze proprietatile magnetice si mecanice ale aliajului. Aliajul pentru magnetul AlNiCo este o tehnologie...

Magnetii AlNiCo (Aluminiu Nichel Cobalt) arata o stabilitate excelenta la temperatura si o inalta inductie reziduala (Br). Magnetii AlNiCo sunt in principal compusi din fier, cobalt, aluminiu si nichel cu urme din alte elemente utilizate sa creeze proprietatile magnetice si mecanice ale aliajului. Aliajul pentru magnetul AlNiCo este o tehnologie matura si este fabricata prin turnare si sinterizare.

Magnetii AlNiCo au o forta coercitiva (Hc) redusa care rezulta in faptul ca acest aliaj este usor de demagnetizat. Variantele comerciale disponibile ale magnetului AlNiCo cer o lunga lungime magnetica relativa la sectiunile transversale ale polilor. Pentru a preveni aceasta necesitate, magnetii AlNiCo sunt in general utilizati in conjunctie cu materiale cu permeabilitate inalta care actioneaza ca un drum de intoarcere. Sunt calitati ale magnetilor AlNiCo care au o forta coercitiva mai mare, si, apoi, arata grade mai inalte de rezistenta la demagnetizare, dar costul creste si caracteristicile mecanice scad cu cresterea calitatii. Magnetii AlNiCo au o mica energie produsa (BHmax) cand sunt comparati cu magnetii din aliaje din pamanturi rare, chiar daca inductile reziduale (Br) ale lor sunt comparabile. In multe aplicatii, AlNiCo este acum inlocuit cu magneti mai mici din pamanturi rare.

Magnetii AlNiCo ofera cele mai bune caracteristici de temperatura fata de orice alt tip de magnet. Magnetii AlNiCo pot fi folositi in mod continuu in aplicatii in cazul in care pot fi asteptate temperaturi extreme de pana la 930 grade F (500 grade C). Temperaturi peste 1000 grade F vor duce la schimbari metalurgice permanente, care pot fi recuperate numai prin tratament termic.

Materialul magnetilor AlNiCo este foarte dur si friabil. In medie, duritatea materialului este de 45 Rc si ca urmare masinile-unelte conventionale si cele de taiat clasic sunt inadecvate. Slefuirea abraziva si masinile de descarcare electrostatice (EDM) sunt mijloacele tipice de fabricatie pentru acest aliaj magnet. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiunile de fabricatie si de curatare sunt finalizate magnetul este apoi magnetizat pana la saturatie.

Magnetii AlNiCo comercializati de Hobber.ro sunt de obicei cei cu scopuri experimentale si didactice. La cerere, putem oferi si magneti AlNiCo de alte forme si dimensiuni.

Mai putin
Mai mult
Arata 1 - 2 din 2 produse
Accept

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.